EAP PDF Afdrukken E-mail

EAP staat voor EnergieAdviesProcedure. Deze procedure is in het leven geroepen om mensen toe te laten een energie-audit van hun woning te laten doorvoeren door erkende deskundigen, en zo op een gerichte wijze hun woning energie-efficiënter te maken.

 

Wanneer is een EAP interessant? Als u aanvangt met een renovatie van de woning die niet gepaard gaat met een EPB-dossier, dan kan het interessant zijn een energie-audit te laten doorvoeren. Zo kan u tegelijkertijd met de renovatie ook uw woning energiezuiniger maken.

 

Hoe gaat dit nu praktisch? De woning wordt volledig gemodelleerd in een daarvoor voorzien software pakket. Vervolgens worden er energie besparingsmaatregelen voorgesteld en kan effectief berekend worden hoeveel energie/Euro’s u zou besparen indien u deze maatregelen zou uitvoeren. Ook de investeringskost kan in rekening gebracht worden zodat u een zicht krijgt op de terugverdientermijn van uw investeringen.

 

Is dit fiscaal aftrekbaar? De kosten van een EAP zijn fiscaal aftrekbaar en zo verdient u dus 40% van de kost terug langs uw belastingen. Verder geef ik u een overzicht van de premies/subsidies waarvoor uw energiebesparende maatregelen eventueel in aanmerking komen.

 

Kostprijs. De prijs is uiteraard afhankelijk van de grootte en complexiteit van de woning, alsook van of er nog een as-built plan/lastenboek ter beschikking is. Er zijn al EAP’s vanaf 300 Euro excl. BTW. Vraag vrijblijvend een offerte of bijkomende info op.

 

Sterckx Deskundige


Patrick Sterckx - Molenstraat 37A, 1755 Kester - GSM 0486/077128 - info@sterckxdeskundige.be